Två matbutiker, en i Flen och en i Malmköping utsattes för inbrott under natten. Polisen ser inget samband mellan brotten. Foto: SVT

Stökig natt i länet – sju gripna för inbrottsförsök

Publicerad

Sörmlandspolisen hade att göra under torsdagsnatten. Spaning och hjälp från spårhundar ledde till flera gripanden.

Vid tvåtiden på torsdagsmorgonen larmades polisen om att glas hade krossats på Ica Kvantum i Flen. Vittnen hade sett två eller tre personer springa från butiken och flera polispatruller kallades till platsen. Efter spaning och utredningsarbete kunde de misstänkta gärningsmännen senare gripas. Polisen insåg att de hade flytt i en bil, som stoppades på väg mot Strängnäs. De fyra personerna som hade färdats i bilen kunde gripas efter att hundförare spårat upp männen.

– De hade stannat bilen och försökt att fly. Men gripandet gick snabbt och var hyfsat odramatiskt, säger vakthavande polisbefäl Tobias Persson till SVT Sörmland.

Inbrottsförsök i Malmköping

Halv fyra på torsdagsmorgonen kom nästa larm. Denna gång från matbutiken Tempo i Malmköping. Ett vittne uppgav att flera personer troligen hade varit inne i butiken och sedan lämnat platsen i en äldre bil. Efter spaningsarbete och hjälp från polisens hundar kunde tre personer gripas.

– Vi gör en teknisk undersökning på brottsplatserna. Och vi kommer att höra de gripna personerna under förmiddagen, säger Tobias Persson.

Butiksinnehavarna ska undersöka vad det är som har stulits från butikerna. Samtliga gripna ska vara kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.