• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Svenska truppen på plats

Uppdaterad
Publicerad

De svenska deltagarna i junior-EM i friidrott är nu på plats i Eskilstuna. En av dem är sjukamparen Emma Stenlöf.

Den närmare 50 deltagare starka truppen trotsade den ihärdiga regnskuren på Fristadstorget och såg ut att njuta av de första minuterna på plats i mästerskapsstaden Eskilstuna.

– Vi kom precis hit och vi har ätit lunch tillsammans och nu efter presskonferensen ska några av dem igång och träna, säger landslagsledaren Helen Friberg.

Junior-EM i friidrott

En av de som anses ha rejäl chans på medalj i mästerskapet är sjukamparen Emma Stenlöf från Västerås. Trots en skade- och sjukdomsfylld uppladdning känner hon sig bra på träning och ser fram emot att gå in i mästerskapet direkt på torsdagsmorgonen då 100-metersloppet inleder sjukampen.

– Mitt mål är att slå personligt rekord, säger Emma Stenlöf.

Sara Lennman från Katrineholm får vänta till på lördag då både kval och final avgörs i hennes gren kulstötning.

– Jag ska bara ta det lugnt, träna lätt och såklart heja på mina lagkamrater, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Junior-EM i friidrott

Mer i ämnet