Saknade skridskoåkare hittade döda i Nyköpings skärgård

Uppdaterad
Publicerad

De två män i 70-årsåldern som försvann på isarna utanför Nyköping på tisdagskvällen har hittats avlidna. De hittades i en isvak i Nyköpings skärgård.

Strax innan midnatt uppgav Sörmlandspolisen att de två försvunna personerna anträffats döda vid en isvak i Nyköpings skärgård. Anhöriga är underrättade.

Det var polisen som kontaktade Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral i Göteborg efter att oroliga anhöriga slagit larm under tisdagskvällen.

– Larmet kom in klockan 17.50 efter att anhöriga meddelat att de två män som åkt ut efter lunch fortfarande saknades, säger Lars Nilsson, assisterande sjöräddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Lokaliserade nära vak

Sjöfartsverkets räddningshelikopter hade vid 21-tiden lokaliserat två personer utanför Lagnös västra udde i närheten av Svärdsklova. Personerna hittades enligt polisen i en isvak. Det finns inga misstankar om brott men en rättsmedicinsk undersökning ska göras för att fastställa hur männen dog.

Den ena mannen var hemmahörande i Nyköping och den andra i Oxelösund.

Männen lokaliserades i närheten av området där de parkerat sin bil. De fördes med helikopter till Skavsta flygplats där ambulans väntade, uppgav Tobias Fälth, kommunikatör på Sjöfartsverket till SVT Nyheter Sörmland, vid 21-tiden.

De anhöriga hade hittat männens bil i området Svärdsklova, som ligger vid kusten längs väg 219 utanför Nyköping.

Räddningshelikopter

Sjö- och flygräddningscentralen letade efter männen med hjälp av sin räddningshelikopter. Även kustbevakningens flygplan från Landvetter anlände för att söka av området med värmekamera.

Sjöräddningssällskapet skickade två svävare från Arkösund och Dalarö. Även svävaren från Arkösund deltog i sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.