Väktaren chockades av våldet. Foto: SVT

Väktare överfallen av maskerat gäng

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18.30-tiden larmades polisen till Fröslunda centrum i Eskilstuna. En väktare hade blivit slagen.

En väktare blev på tisdagskvällen överfallen av ett gäng maskerade ungdomar. Väktaren befann sig på torget i Fröslunda när tio maskerade ungdomar kom fram och talade om för honom att ”han inte hade någonting där att göra”.

Väktaren fick motta ett knytnävsslag i ansiktet och blev sparkad i sidan, sedan sprang ungdomarna från platsen. Polisen var snabbt på plats men ungdomarna var då borta.

Oroligt i Fröslunda

– Väktaren chockades. Särskilt eftersom att detta skedde helt oprovocerat, säger Ronny Fredriksson, informationsansvarig vid Securitas Sverige.

Våld mot tjänsteman

En anmälan och en förundersökning om våld mot tjänsteman har inletts. Väktaren uppsökte själv sjukvård för att dokumentera skadorna.

Skulle ni ha agerat annorlunda inför det här uppdraget om man ser till vad som hänt ikväll?

– Man gör en riskbedömning och väktaren var där i preventivt syfte.

Kommer ni att vidta åtgärder framöver?

– Om det blir fler uppdrag, gör vi en ny riskbedömning tillsammans med skyddsombud. Med stor sannolikhet blir det dubbelbemanning, säger Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligt i Fröslunda

Mer i ämnet