Silverlaget i Ryssland, Daniel Henderson trea från vänster. Foto: Peter Jansson

VM-medalj för Henderson

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstunaföraren Daniel Henderson är mitt uppe i en hektisk isracingsäsong. Samtidigt som VM-serien pågår och SM-final närmar sig så körde han på söndagen i laget som vann silver i lag-VM i Togliatti i Ryssland.

Finalen kördes tidigt på eftermiddagen, svensk tid, och överst på pallen placerad stod Ryssland i överlägsen stil med sammanlagt 57 inkörda poäng. Men där bakom blev det rejält tajt mellan Sverige och Österrike om silver respektive brons. Till slut knep Sverige andraplatsen med sina 48 inkörda poäng jämfört med Österrikes 46.

Eskilstunaföraren i krasch

Inför finalen kraschade Daniel Henderson kraftigt under ett träningspass men han stod ändå på startlinjen i det första heatet och tog fyra poäng.

– Det gick helt okej, men sedan dröjde det tolv heat innan det var dags igen och jag kände mig alldeles för kall samtidigt som de andra i laget åkte riktigt bra så jag valde att avstå och låta dem köra, säger Daniel Henderson till SVT Nyheter Sörmland.

”Detta är helt otroligt”

De fyra poängen visade sig dock bli avgörande i striden om silvret, där de andra svenska förarna Ove Ledström och Niclas Svensson stod för fina insatser. Medaljen ses som en stor framgång för svensk isracing.

– Jag åkte ju inte många heat men att få vara med om detta är helt otroligt, säger Daniel Henderson.

För Henderson väntar nu en fortsättning av den individuella VM-serien i Kazakstan och om två veckor vankas det SM-final i Hallstavik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.