Arkivbild

Flyg kunde inte landa på grund av kastvindarna

Uppdaterad
Publicerad

De hårda vindarna har även påverkat flyget. Plan har dirigerats om från Bromma till Arlanda när vindarna varit för svåra. Passagerare berättar att det kändes som att åka karusell när deras plan skulle gå ner för landning.

Linda Lundqvist var på väg från Malmö till Bromma med Malmö Aviation och berättar om landningsförsöken som fick passagerare att kräkas och gråta.

– Det var som att åka karusell. Folk var rädda och flera kräktes.

Hon berättar hur hon själv blev riktigt tagen och hur kabinpersonalen efter det första avbrutna försöket att landa gick och delade ut nya spypåsar.

– Jag vet inte hur speciellt det var egentligen men som passagerare blir man tagen.

Erbjöds samtal

Piloten tvingades avbryta även ett andra landningsförsök, då var planet rätt nära marken när han drog på gasen igen och steg.

– Det blev alldeles tyst i kabinen. Då gick kaptenen ut i högtalarna och lugnade alla med beskedet att vi har gott om bränsle och tid. Sen fick vi veta att vi skulle till Arlanda istället.  Ingen var arg, men bleka i ansiktet och spända.

På Arlanda kunde piloten landa på första försöket

– Då började passagerare jubla när de förstod att vi verkligen skulle landa. Men även då var det en del som fortfarande spydde.

Efter landningen fanns både kabinpersonal och piloter tillgängliga för de passegare som var med och som ville prata eller ställa frågor efter upplevelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.