Foto: Ny lag ersätter alla vid försening

Fortsatta kraftiga tågförseningar

Uppdaterad
Publicerad

Störningarna i tågtrafiken fortsätter även under lördagen. Trafikverket har ännu ingen prognos på när tågproblemen ska vara lösta.

Har du funderat på att åka tåg i helgen? Då får du nog planera om helgen.

Under fredagseftermiddagen har tågspåren mellan Stockholm-Arboga nästan varit helt avstängda. Det har lett till kraftiga störningar i övriga tågtrafiken, bland annat tågen från Stockholm till Göteborg. Det är förseningar på både fjärrtåg och regionaltåg.

SJ ställde även in alla avgångar mellan Sala och Västerås, och satte in ersättningsbussar på sträckan.

Orsaken till det är att det är fel på rälsen, och därför är ett av körfälten avstängda. Det gör att tågen har fått minska sin hastighet från 160/h till 40/h, och det i sin tur har också bidragit till ökade förseningarna. Reparationsarbetet beräknas pågå i över fyra dagar.

– Just nu har vi personal på plats för att se vad som kan göras, det är spårfel det vet vi, och många tåg kommer att antigen ställas in eller så kommer det att ta extra lång tid för resenärerna att ta sig till sina destinationer, säger Johan Tjerneng på Trafikverket.

Han fortsätter:

– Reparationerna av spåren kommer förmodligen att ta över 4-5 dagar och det lär bli en hel del förseningar, något som säkert kommer att lösas med ersättningsbussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.