Foto: Johan Nilsson / TT

En död efter skottlossning i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern dödades och tre personer skadades vid ett skottdrama i Rinkeby i Stockholm mitt på söndagseftermiddagen. Tre personer greps senare skäligen misstänkta för delaktighet i mordet.

Polisen fick larmet strax efter klockan 14 och flera polispatruller och ambulanser skickades till platsen. Ett par timmar senare meddelade polisen att en man hade avlidit.

– Vi fick besked från sjukhuset, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren till TT.

Han säger vidare att en annan person som skadats allvarligt i skottlossningen inte har livshotande skador.

Träffades av rikoschetter

Ytterligare två personer skadades lindrigt av rikoschetter. En av dem träffades i armen och han berättar för TT om händelsen.

Mannen var på väg ut ur en galleria vid torget när skottlossningen började.

– Jag såg en man som låg på marken och bredvid honom stod en man med kniv. Sedan började en annan man att skjuta, jag tror att det var med en pistol, säger vittnet.

Han kastades till marken, men fick sedan hjälp upp av andra på platsen.

– Människor skrek och grät. Andra ringde polisen och försökte hjälpa mannen som låg knivskuren, säger vittnet.

Tre misstänkta för delaktighet

Polisen hade inledningsvis svårt att få en bild av händelsen, men det fanns många vittnen på plats.

Hela Rinkeby torg spärrades av och polisens tekniker började undersöka platsen. Över centrumet svävade en polishelikopter under söndagseftermiddagen och många människor samlades vid avspärrningarna.

– Strax efter klockan 17 kom tre personer självmant in till polishuset i Västerort. De tre personerna greps och är nu skäligen misstänkta för delaktighet i mordet, säger Kjell Lindgren till SVT Nyheter.

Vid 20-tiden hade männen inte förhörts ännu.

Polisen misstänker att det finns någon slags relation mellan den döde mannen och de gripna. En förundersökning om mord och mordförsök har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.