Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Fängelse för rån vid bankomat

Uppdaterad
Publicerad

En 35-åring tvingade en man att ta ut 15 000 kronor från bankomat under knivhot. Han försökte även råna fyra pojkar mellan 11 och 15 år

De fyra pojkarna var på väg till en bankomat i centrala Hudiksvall när 35-åringen dök upp i rånarluva och hotade dem med kniv. Han ville att de skulle ta ut pengar åt honom men pojkarna tog till flykten och kom undan.

I stället, 15 minuter senare, gav sig 35-åringen på en man och tvingade honom att ta ut totalt 15 000 kronor från bankomaten. Innan 35-åringen gav sig av tittade han på mannens legitimation och sa att om han polisanmäler händelsen kommer hans kompisar att ”ta honom”.

Rånarluvan hittades senare på en buss och pengarna återfanns på en närliggande restaurang.

35-åringen har hävdat att han begick brotten eftersom en kamrat till honom var skyldig en person i Stockholm pengar efter narkotikaaffärer vilket hade fått till följd att han var tvungen att snabbt betala tillbaka då 35-åringen var den som hade förmedlat kontakterna.

35-åringen döms av Hudiksvalls tingsrätt till 2 års fängelse för rån, försök till rån, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han ska sammanlagt betala 44 000 kronor i skadestånd till de fem målsägandena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.