Pojken hade yrsel och kräkningar efter att fått en puck i huvudet. Foto: TT

Missade skallfraktur på pojke

Uppdaterad
Publicerad

Läkaren konstaterade hjärnskakning och limmade ihop såret på pojken som fått en hockeypuck i huvudet.

Den 15-årige pojken kom till akuten i Bollnäs i slutet av november förra året efter att han fått en hockeypuck i huvudet.

Efter att läkaren undersökt pojken konstaterade han att pojken hade fått en sårskada som limmades ihop samt att han hade fått hjärnskakning.

Skickades hem

15-åringen fick stanna för observation i fem timmar innan han skickades hem och ordinerades att vila.

Pojken har själv uppgett i sin anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att han hade så svår yrsel att han inte kunde gå själv när han skickades hem.

Blödningar i hjärnan

Två dagar senare sökte 15-åringen vård på vårdcentralen och röntgenundersökningen visade att pojken hade en fraktur på skallbenet samt små blödningar i hjärnan.

15-åringen flyttades till Gävle sjukhus där läkarna konstaterade en blödning bakom trumhinnan och att hörselbenet eventuellt var ur led.

IVO kritiserar nu läkaren i Bollnäs som undersökte pojken när han kom in på akuten. IVO anser att läkaren gjorde en adekvat undersökning, men att den fortsatta handläggningen inte skedde enligt praxis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.