Pojke hotades med kniv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern, hemmahörande i Hofors, hämtades av polisen för förhör ikväll. Detta efter att mannen hotad en ung pojke med kniv samt spottat och slagit pojken.

Ett gäng unga pojkar var ute och busade i Hofors på tisdagskvällen. Men vid ett hus fick busplingandet på dörren en oväntad vändning. En av pojkarna blev hotad av den man som öppnade dörren. Enligt polisens uppgifter blev pojken hotad till livet samtidigt som mannen höll en kniv i handen. Samme man ska även ha spottat på pojken och sagt ”jag har HIV”. Mannen har även slagit pojken.

Polisen fick vid 20-tiden ett samtal från pojkens förälder som anmälde det inträffade. Efter att polisen gjort en husrannsakan beslutade sig polisen för att ta med mannen för förhör. Han misstänks nu för olaga hot, misshandel och ofredande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.