Situation Stockholm börjar säljas i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Nu har tidningen ''Situation Stockholm'' börjat att säljas i Gävle. Tidningen säljs av hemlösa människor. Bakom säljinitiativet står hjälporganisationen RIA.

Situation Sthlm är en lågtröskelverksamhet som riktar sig till hemlösa, före detta hemlösa och socialt utsatta människor.

Många ur målgruppen har missbruksproblem eller är drabbade av psykisk ohälsa. Syftet med tidningsförsäljningen, utöver den inkomst den genererar, är att skapa en struktur i tillvaron, stimulera till minskat missbruk och genom verksamheten få hjälp och stöd.

– Det började så här att de ringde hit och frågade om vi var intresserade och det var vi. För vi tänker på att alla människor ska hitta någonting och fylla en funktion, säger Barbro Larsson, husmor RIA.

Att få struktur i vardagen å bidra till minskat missbruk är syftet med försäljningen av tidningen ''Situation Stockholm''. Tidningen har sen starten 95 sålts av hemlösa å socialt utsatta människor i Stockholm, men nu säljs den även i Gävle å i andra städer runt om i landet.

Försäljarna får köpa tidningen för 50 kronor å sälja vidare den för 25, vilket betyder att dom tjänar 25 kronor på varje såld tidning.

Men det ställs också krav på den som ska sälja tidningen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.