Foto: Cissi Eriksson-Granér/SVT

Moa tvingades av bussen mitt i skogen

Uppdaterad
Publicerad

Tioåriga Moa Abrahamsson tvingades kliva av bussen mitt i skogen på kommungränsen mellan Söderhamn och Bollnäs under tisdagen.

Enligt busschauffören gällde flickans busskort bara i den ena kommunen. Flickan fick tag på sin pappa som kom och hämtade henne. Busskortets giltighet ska nu klarläggas.

Flickans pappa Jacob Abrahamsson är mycket bedrövad och säger till SVT Gävledala att chauffören måste ha planerat det här ända sedan hon klev på bussen.

-Jag ringde pappa

Moa själv berättar för SVT Gävledala vad som hände:

-Han stannade bussen, klev ur stolen och pekade på mig och sa att jag skulle komma fram. Då sa han att jag bara hade ett kommunkort och att det var sista hållplatsen. Då fick jag kliva av.

-Jag började gråta och ringde pappa.

Föräldrarna upprörda

Flickans föräldrar är mycket upprörda över att bussbolagets chaufför slängde av flickan, mitt i skogen.

-Jag känner mig bedrövad. Som förälder är ju en busschaufför den enda trygghet man har när man sätter sitt barn på en buss, säger Jacob Abrahamsson.

Bussbolaget beklagar

Från det ansvariga bussbolaget KR-trafik tar man avstånd från busschaufförens agerande.

-Jag beklagar djupt det som hänt. Chauffören har gjort helt fel. Han borde istället ha kontaktat vårdnadshavarna,  säger Linda Salén, vd för KR-trafik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.