Arenabygget överklagat igen

Uppdaterad
Publicerad

Detaljplanen för bygget av den nya Arenan i Eskilstuna där bl a Guif ska spela sina matcher, har överklagats i ytterligare en instans.

Fastighetsbolaget Tunafastigheter överklagade detaljplanen, men fick avslag i Mark- och miljödomstolen, har nu överklagat till nästa instans, Mark- och Miljööverdomstolen.

Tunafastigheter anser nu liksom tidigare att deras verksamhet i närheten påverkas negativt. Andra företag och jobb som etablerat sig i området kan komma att trängas ut, menar man bl a.

Därmed kan Guif tillsammans med andra klubbar stå utan spelklar hall under hösten 2016 och våren 2017.  Detta eftersom högskolan ska tillgång till nuvarande Sporthallen från och med juni 2016.

Den första domstolsbehandlingen av Tunafastigheters överklagande tog nästan sex månader och tar Mark- och Miljödomstolen lika lång tid blir bygget med största sannolikhet försenat.

Själva bygget av arenan beräknas ta mellan 18-22 månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.