Bonde anklagas för djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad

En bonde från Flentrakten ska ha vanvårdat sina nötkreatur så pass att Länsstyrelsen förbjuder honom att fortsätta ha djur.

Vidett flertal kontroller har inspektörerna hittat flera magra djur i dålig kondition somär angripna av parasiter i ligghallen på mannens gård.

Djurskyddsinspektörernaskriver också att de hittat många smutsiga djur och att ligghallen var alldeles för dragig.Men trots anmärkningarna har inte bonden förbättrat djurens situation vid de oanmäldainspektioner som gjorts efteråt.

De menar att manneninte respekterar den gällande djursjyddslagen och tvingar honom att göra sig avmed nötkreaturen. ”Det finns inget i utredningen som geranledning till att anta ett upprepande inte kommer att inträffa”skriver Länsstyrelsen i beslutet. Djurförbudet saknar begränsning i tid.

Bonden menar att han gjort så gott han kunnat för att ta hand om sina djur.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.