Eskilstunas nya sporthall presenterades

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 360 miljoner kronor kommer den att kosta – Eskilstunas nya sporthall. Idag presenterade den styrande majoriteten den slutgiltiga planen hur arenan ska se ut och vad den ska innehålla.

– Det här kommer att ge stora intäkter och öka Eskilstuna attraktivitet som ort, säger Joel Hamberg (V), kommunalråd Eskilstuna.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att besluta om arenans framtid. Det beslutet kommer i maj. Och blir det ett godkännande så ska byggandet att den närmare 16.000 kvadratmeter stora arenan starta.

Planen är att den ska stå klar till hösten 2016. Innanför väggarna kommer det finnas en huvudarena, hall A, med plats för 4.500 konsertbesökare.

Den hallen kommer att kunna delas upp och ge tillsammans med hall B och C fyra fullstora träningsplaner. Prislappen för byggandet hamnar på 361 miljoner kronor och driftkostnaderna blir 25 miljoner kronor i 33 år.

Politikerna vill kunna få ner driftkostnaden genom att locka Eskilstunas entreprenörer till investering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.