Blir planeringschef på utbildningsdepartementet

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Johansson, tidigare kommunalråd för Miljöpartiet i Eskilstuna, har utsetts till planeringschef på utbildningsdepartementet.

Det var för nästan två veckor sedan som Magnus Johansson under en presskonferens meddelade att han lämnar sina politiska uppdrag i Eskilstuna. 

– Politik är fantastiskt roligt. Jag vill uppmana fler att engagera sig politiskt. Jag började relativt ung 1988 och jobbat med politik både centralt och regionalt. Jag har också arbetat mycket inte minst när Miljöpartiet och Socialdemokraterna valde att finna varandra. Det fanns väldigt mycket känslor och förutfattade meningar då och det var intressant att få vara en del av det, sade Magnus Johansson under presskonferensen.

Magnus Johansson uppgav att orsaken var att han inte klarat av att gå från att vara en ledande politiker till att bli en oppositionspolitiker.

Magnus Johansson tillträder sin nya tjänst som planeringschef hos utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) idag meddelar utbildningsdepartementet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.