Ministrarna Mehmet Kaplan (MP) och Gustav Fridolin (MP) besökte på måndagen Skiftingehus skola i Eskilstuna.

Ministerbesök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen satsar 1 miljard kronor under 2015-2018 på förbättrad arbetsmiljö och energieffektiviseringar i skolan. Satsningen finns med i budgetpropositionen för 2015, berättade skolminister Gustav Fridolin (MP) när han besökte Skiftingehus skola i Eskilstuna.

– Man ska bli pigg av att gå i skolan, inte trött. I dag vet vi att många elever är trötta i slutet av skoldagen därför man har dålig luft och skollokaler, som inte riktigt funkar, säger Gustav Fridolin (MP).

En renovering av Skiftingehus har varit på tapeten länge.  Enligt planerna kan första spadtaget tas om cirka ett år.

– Regeringens satsning går hand i handske med det projekt vi håller på med. Kan vi få ett statligt bidrag till att upprusta den här skolan så är det jättepositivt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Sarita Hotti (S).

Hur mycket skulle du vilja ha?

– Vi har avsatt 80 miljoner kronor själva, sen får vi väl se vilken del vi kan ansöka från staten, men ju mer pengar vi kan använda till det, desto bättre skollokaler får vi, säger Sarita Hotti (S).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.