Sörmlandstidningar slås samman

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands nyheter får en gemensam chefredaktör och ansvarig utgivare. Det rapporterar Medievärlden.

Tidningarna har ekonomiska problem på grund av minskade annons- och upplageintäkter. Enligt Medievärlden skulle en konkurs eller likvidation vara sannolik om tre till fyra år om inget drastiskt görs. Därför planerar koncernen nu en större omorganisation med målet att samordna så mycket som möjligt.

Minska antalet anställda

Ett sparpaket kommer att genomföras, framför allt ska det handla om att minska antalet anställda. I dag har koncernen cirka 340 årstjänster. Samtidigt förlorar nu flera höga chefer sina tjänster, några av dem har erbjudits att stanna kvar med nya uppdrag.

Ändrar format

För att minska kostnaderna ska tidningarna också ändra format, från dagens berlinerformat till tabloid. Det finns också planer på en gemensam försäljningsorganisation och att slå ihop eller outsourca kundtjänst och telefonväxel.

Södermanlands nyheters vd Robert Jonsson blir gemensam vd för tidningarna, och Eskilstuna-Kurirens chefredaktör PeO Wärring blir huvudredaktör för de tre tidningarna, samt ansvarig utgivare. Det är oklart när de kommer att ta över sina nya uppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.