Svenska Steffis sång tröstar Boston

Uppdaterad
Publicerad

A song for Boston – så heter den låt som just nu gör 21-åriga Steffi Jeraldo från Mariefred känd i hela USA.

Steffi Jeraldo läser vid musikskolan Berklee College of Music som ligger i samma område i Boston där bombattacken skedde den 15 april. Tre personer omkom och hundratals skadades när två bomber utlöstes vid målgången för ett av världens äldsta maratonlopp.

– Det var ju väldigt chockerande för mig. Jag kommer från Mariefred. Man tänker alltid att det är så långt bort och det händer inte här. Men nu hände det där jag går varje dag för att komma till skolan och jag hade tänkt gå, säger Steffi Jeraldo.

Bomber vid Boston Marathon 2013

Hon bestämde sig för att sätta ord på det som hade hänt och skrev A song for Boston. Låten har uppmärksammats av flera stora amerikanska medier. Bland annat har hon varit med hos CNN, CBS och i Boston Globe.

Hade ledigt

För ungefär ett år sedan flyttade hon från sörmländska Mariefred utanför Strängnäs till mångmiljonstaden Boston i USA. Steffi Jeraldo sökte sig dit eftersom de har en bra utbildning för låtskrivare.

Men just den 15 april när bomberna smällde hade hon ledigt från skolan.

– Tack gode gud för det, annars hade jag varit där själv. Jag var och handlade när min kompis ringde och skrek. Han visste att jag skulle vara där, sen berättade han om bombningen. När jag gick ut från affären såg jag människor som kom därifrån och grät, säger Steffi Jeraldo.

Steffis egen video hittar du här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bomber vid Boston Marathon 2013

Mer i ämnet