Detta vill regionens politiker

Uppdaterad
Publicerad

En turbulent mandatperiod i Region Skåne börjar lida mot sitt slut. Nu är det upp till dig att avgöra vilka politiker som ska ta plats i Regionhusets lokaler i höst.

Sjukvård, skatt och kollektivtrafik. Det är några av de ämnen som diskuterades på den regiondebatt som sändes live på Sydnytts webb på fredagseftermiddagen.

I september avgör Skåningarna vilka politiker som ska styra i region Skåne under nästa mandatrperiod. I eftermiddag debatterade regionpolitikerna de stora frågorna. Missade du sändningen, kan du se den i efterhand här på Sydnytts webb.

Företrädare för samtliga partier i regionfullmäktige kommer fanns representerade i debatten, som leddes av Sydnytts Ivan Loftrup Ericson. 

Deltagare:

Vilmer Andersen (V)Henrik Fritzon (S)Lars-Johan Hallgren (SD)Pia Kinhult (M)Mats Persson (FP)Lennart Pettersson (C)Birgitta Södertun (KD)Anders Åkesson (MP)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.