Eurovisionscenen har börjat byggas

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags för Malmö Arena att kläs i Eurovision-skrud. Idag påbörjas det stora scenbygget inför festen i Malmö Arena.

Det börjar närma sig: om en månad ska arenan stå värd för Eurovision Song Contest och förberedelserna är i full gång. Idag tas det ”första spadtaget” till scenbygget, mängder av byggmaterial slussas in i arenan och ljuset riggas.

– Vi har lastat av 25 lastbilar och har väl ett 60-tal kvar, berättade Ola Melzig. teknisk chef för ESC-bygget vid lunchtid på onsdagen.

Eurovision Song Contest 2013

Just idag är det 151 personer som jobbar med bygget, men när det närmar sig final, kommer siffran vara uppe i närmare tusen personer.

Elfte gången

För Ola Melzig är detta elfte gången han är med i Eurovison-sammanhang, men första gången på hemmaplan.

– Det är ju med stolthet man får komma hem till sin hemstad med världens största musikproduktion. Det är alltid kul när man gör världens största av nångting.

Flera av länderna har en hel del önskemål som är svåra att uppfylla.

– Vi har bland annat fått ett önskemål om ett riktigt vattenfall på scenen, som vi sa nej till eftersom scensn inte är byggd för att klara vattenfall, berättar Ola Melzig.

Klart 28 april

Även tusen heliumbalonger som skulle släppas upp i taket fick nobben.

– Däremot kunde vi lösa ett lands önskemål om pyroteknik inbyggd i gitarren.

Bygget ska vara klart den 28 april.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2013

Mer i ämnet