Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman leder arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik Reinfeldt.

”Inte lätt att ersätta Fredrik”

Uppdaterad
Publicerad

Skånemoderaten Lars-Ingvar Ljungman leder arbetet att hitta en ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt.

Tidigast i vår kommer Moderaterna att utse en ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt.

Skånemoderaten Lars-Ingvar Ljungman som är valberedningens ordförande ska samla valberedningen till ett första möte i början av oktober.

– Det är svårt att samla valberedningen. Valresultatet gör att många runt om i landet har fullt upp med att hitta politiska lösningar. Men jag upplever att vi har gott om tid på oss. Partistämman, så vi ska ha ett förslag klart, kommer att infalla tidigt i vår, säger han.

Det har redan spekulerats kring möjliga kandidater men dessa namn är ingenting Lars-Ingvar Ljungman vill kommentera.

– Jag tycker att vi har flera kompetenta kvinnor och män att välja mellan, säger han diplomatiskt

Trots att politikens villkor har förändrats, med ett tuffare arbetstempo och högre krav, så tror han att det finns personer som är villiga att ta sig an partiledaruppdraget.

– Alla inser att det inte blir lätt att ersätta Fredrik Reinfeldt med tanke på hans framgångar, men jag upplever att det finns folk som är intresserade, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Däremot tror han inte att framtidens politiker kommer att vara aktiva lika många år som hans egen generation har varit.

– Typen som jobbar politiskt i 30 år kommer inte att finnas. Halveringstiden för en politiker kommer att vara mycket kortare i framtiden avslutar Lars-Ingvar Ljungman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.