Klubben som klättrar

Uppdaterad
Publicerad

Höllvikens innebandyförening har lyckats med det som många mindre orter har svårt med – att få ett lag på allsvensk nivå.

För en ort med mindre än 15 000 invånare varav knappt 500 är killar mellan 19 och 24 år är det något av ett konststycke att få ihop ett så pass bra lag, som på några år har klättrat från division fyra till allsvenskan.

– Vi har bra sammanhållning och umgås mycket på fritiden, säger Viktor Ottosson, lagkapten för A-laget i Höllvikens innebandyförening.

Resan uppåt

Han började själv spela som tioåring och några av spelarna har varit med i laget sedan dess.

– Det ska vara kul att komma till träningen och när de yngre spelarna ser att de går bra för de äldre blir de mer motiverade att komma hit, säger Ola Persson, en av tränarna för A-laget.

Han kom själv med i bilden när laget låg i division 2 och fick i uppdrag att resan uppåt skulle fortsätta.

Nu ligger laget i den näst högsta divisionen och målet i år är att det ska gå bra i allsvenskan så killarna kan spela där även nästa år. Någonstans hägrar också att få spela i den allra högsta divisionen, Svenska superligan.

Lockar fler till klubben

Höllvikens innebandyförening har vuxit och är nu en av Skånes största och när det går bra för A-laget lockar det till sig fler som vill prova på sporten.

– Det är bra för hela byn när det går bra för laget och läktarna fylls när vi har hemmamatcher, säger Ola Persson.

Michael Andersson är målvakt i A-laget och tror det finns en höllvikenanda som skapas när äldre spelare tränare de yngre.

– De ser att vi har bra gemenskap och att det går bra för oss. Det är positivt, säger Michael Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.