Foto: Backa Elias Bondpä

Sparbank förstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

Sparbanken Skånes lokaler i centrala Osby har totalförstörts i en kraftig brand i natt.

Flera fastigheter fick utrymmas sedan en bank i Osby brunnit under natten. Banken har fått omfattande skador och en man har gripits – på bar gärning, enligt polisen. Mannen misstänks för mordbrand.

När polisen anlände vid halv fyra på morgonen efter ett inbrottslarm brann det på byggnadens tak, och en tiotal personer som bodde i husen intill fick evakueras. Ingen ska dock ha blivit skadad.

Flera inbrottslarm i banken gjorde att polisen snabbt var på plats i den eldhärjade lokalen. Patrullen grep en man på platsen. Den misstänkte mannen är 21 år gammal och sitter anhållen misstänkt för grov mordbrand alternativt mordbrand.

– Patrullerna såg honom springa på järnvägen, säger Stephan Söderholm vid Skånepolisens ledningscentral.

På grund av värmen på brandplatsen avvaktar polisen med sin tekniska undersökning.

Totalt utbränd

Huvuddelen av branden är nu släckt men banklokalen är totalt utbränd, uppger räddningstjänsten för TT.

– Det har varit en kraftig brand, och under natten har vi jobbat med att hindra spridning till intilliggande byggnader. Det har varit viss spridning till en kontorslokal ovanför, men vi bedömer att vi ska klara vidare spridning, säger Jonas Nilsson, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.