Foto: TT Nyhetsbyrån

Begärdes häktad – nekar

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-åring som är misstänkt för att ha mördat en 17-åring på Linnéskolan i onsdags begärdes häktad på lördagen. Förhandlingarna hålls på söndagen, men den utpekade gärningsmannen nekar.

– Han nekar till brottsmisstanken som han är delgiven, i övrigt kan jag inte kommentera hans inställning, säger 16-åringens advokat Magnus Hermansson till Sydnytt.

Det var i onsdags som en 17-årig pojke dog efter ett bråk på Linnéskolan i Limhamn vid 19-tiden på kvällen. Omständigheterna kring dödsfallet är ännu inte klarlagda. Dagen efter samlades vänner och bekanta på skolan för att lägga blommor på platsen.

– Han var världens bästa kille, sa Åke Andersson, en nära vän till offret till Sydnytt då.

Den nu mordmisstänkte pojken anhölls i torsdags. 16-åringen sitter nu på arresten i Malmö.

– Jag är förhindrad att berätta hur han mår, men jag kan säga generellt att arresten i Malmö är ett väldigt obehagligt ställe att sitta på. Om man dessutom är ung så blir det inte bättre, säger Magnus Hermansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.