En av våldtäktsmännen har försvunnit

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande inte fått tag på en av de gärningsmän som misstänkts ha spärrat in och våldtagit en kvinna i Lund i helgen.

Det var i lördags som lundapolisen hittade den 25-åriga kvinnan på Tornavägen. Hon berättade då att hon varit inspärrad i en lägenhet i drygt två veckor och våldtagits samt fått  håret avrakat. Tre personer greps i lördags men den fjärde mannen befinner sig fortfarande på fri fot. Nu befarar polisen att han har lämnat landet.

– Det är inte bekräftat men misstanke finns. Den misstänkte har annan nationalitet så vi ser det som en möjlighet, säger kommissarie Stephan Söderholm vid lundapolisen.

Nu fortsätter utredningen.

– Vi håller fortsatta förhör och kommer löpande att kontrollera vittnesuppgifter och bostade där händelsen ägde rum, säger Stephan Söderholm. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.