SVT satsar på Helsingborg och nordvästskåne

Uppdaterad
Publicerad

SVT kommer att starta nyhetssändningar över nordvästra Skåne och bygga en ny redaktion i Helsingborg. Det beslutet offentliggjordes idag.

Idag tog SVT:s vd Eva Hamilton och företagsledningen beslut om stora förändringar av de regionala nyheterna. I beslutet ingår en ny redaktion i Helsingborg som ska producera nyhetssändningar och en hemsida med nyheter från nordvästskåne. Det blir åtta nyhetssändningar varje vardag och helgssändningar. Redaktionen i Helsingborg kommer att ha sex reportrar.

– Vi kommer att ha en mycket lokalare bevakning av nordvästskåne jämfört med idag. Samtidigt ska vi inte klippa banden mellan Sydnytt och den nya redaktionen. Publiken i nordvästskåne ska fortsatt få relevanta nyheter från Malmö och Lund, säger Per Lärka, redaktionschef för Sydnytt.

Startar om ett år

SVT kommer att genomföra en stor organisationsförändring av regionala nyheter under 2014. Totalt kommer det bli något fler anställda inom den regionala nyhetsverksamheten och många tjänster kommer att flyttas inom landet. Om precis ett år börjar de nya sändningstiderna. Vad det nya programmet ska heta är inte klart ännu.

– Vi ser över alla varumärken för de regionala nyheterna och jag tar gärna emot förslag, säger Per Lärka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.