Foto: Arkiv

Varg rev 20 får i Skurup

Uppdaterad
Publicerad

Tjugo fårtackor hittades på onsdagmorgonen döda på Näsbyholms gods i Skurup kommun. Länsstyrelsen Skåne varnar nu andra fårägare.

Sedan fårens skador har inspekterats tyder allt på att det är en varg som har rivit djuren och rovdjurshandläggare Nils Carlsson på Länsstyrelsen Skåne är förvånad över hur plötsligt vargen slagit till.

– Vi har ju haft varg i Skåne tidigare, men då har vi fått rapporter av närboende i förväg. Den här vargen däremot dök upp från ingenstans, säger rovdjurshandläggare Nils Carlsson.

Varg i Skåne

Kan vara fler vargar

Han säger vidare att det kan röra sig om mer än en varg, men det vet man ännu inte. Det som däremot är säkert är att risken för att fler djur rivs är stor.

– Vargen vet nu att här finns det gott om mat. Därför uppmanar vi alla fårägare i trakten att öka tillsynen på sina djur, säger Nils Carlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Skåne

Mer i ämnet