Veolia varslar 173 i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Veolia Transport varslar lokförare och tågvärdar på sju orter i södra Sverige. Totalt handlar det om drygt 250 personer. Bland annat läggs depån i Kristianstad ned helt.

Bakgrunden till varslet är att verksamheten måste anpassas till de tre nya tågtrafikavtal som bolaget har fått, uppger Veolia.

– Omorganisationen genomförs eftersom både de ekonomiska och kvalitativa villkoren i trafikavtalen har förändrats. För att kunna möta upp de nya trafikavtalen måste vi anpassa verksamheten till de villkor som nu gäller. Det är dock viktigt att poängtera att detta inte kommer att påverka resenärerna, säger Mikael Danielsson, affärsområdeschef på Veolia Transport i ett pressmeddelande.

Flest i Malmö

Malmö är den ort som drabbas hårdast. 109 personer varslas här. Helsingborg och Hässleholm omfattas också av varslet liksom Kristianstad, där hela depån läggs ned.

Totalt är det 201 personer i Skåne och Blekinge som varslas om uppsägning.

Enligt Veolia kommer flera av de som nu varslas att erbjudas återanställning, men kanske inte på heltid.

– Det är ett mycket tungt besked att ge våra anställda och vi kommer att göra det vi kan för att stödja de medarbetare som drabbas, säger Mikael Danielsson.

Veolias varsel

Malmö 109 personer

Helsingborg 25 personer

Hässleholm 11 personer

Kalmar 26 personer

Karlskrona 28 personer

Halmstad 25 personer

Kristianstad – depån läggs ner, omfattar 28 personer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.