Jan Björklund (FP) på plats i Risbergska skolan. Foto: SVT/Anders Nord

Bondesons attack på Björklund

Uppdaterad
Publicerad

Lennart Bondeson (KD), kommunalråd i Örebro tycker att Folkpartiledaren Jan Björklund har helt fel i sitt förslag om betyg från årskurs fyra.

Efter ett besök på Risbergska skolan kommer Jan Björklund finns tillgänglig på Stortorget vid valstugan från och med klockan 15.45. Där kommer han bjuda in till fikastund. Inför besöket har Lennart Bondeson skickat en uppmaning till utbildningsministern. Han är mycket kritisk mot förslaget om en ny skolreform med betyg från årskurs fyra.

– Lärarna är tillräckligt stressade som det är. De behöver inga nya skolreformer. Nu behövs reformstopp och arbetsro, säger Bondesson.

– Betyg ger en tydlig information till föräldrarna. Det innenbär att rätt många elever kommer att anstränga sig lite mer på mellanstadiet, säger Jan Björklund till Tvärsnytt och tillägger att skolans bedömningskultur stärks, det vill säga att fokus på resultaten ökar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet