Foto: SVT/Kristian Åkergren

Ericsson: ”Sätter Örebro på kartan”

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar motoreventet Örebro Race Day igång. I spetsen står F1-föraren Marcus Ericsson som ser fram emot att spinna runt och köra fort på Rudbecksgatan framför tusentals åskådare.

Banan står redo. Biljetterna är nästan slutsålda. Samtliga förare är på plats. Det är en historisk dag för Sverige. För första gången någonsin kommer en F1-bil köra inne i en svensk stadskärna.

Klockan 11 blir det grönt ljus för ett av tre stint. I samtliga kommer Marcus Ericsson bränna fram i sin F1-bil. Det är inte samma som han använt under säsongen utan en från år 2010.

Örebro Race Day

– Det ska bli helt fantastiskt att få köra på gatorna här. Det är lite av en dröm, säger Marcus Ericsson.

Sportbilsfrossa

Ericssons bil är inte det enda som kommer vråla fram längs Rudbecksgatan. Publiken, som klämt in sig på fem stora läktare, kommer få sig ett brett utbud av sportbilar, bland annat Ferrari, McLaren, Mustang och Lamborghini. En Audi Quattro rattas dessutom av rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist.

Eventet pågår fram till klockan 17.00.

Se intervju med Marcus Ericsson här ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro Race Day

Mer i ämnet