Fängelse för Karlskogamordet

Uppdaterad
Publicerad

Trots DNA och blod på kniven friades de två männen för inblandning i mordet i Karlskoga. Men hovrätten gör en annan bedömning. Två män, 23 och 24 år, har nu dömts för grovt vållande till annans död respektive mord.

Det var i juni förra året som en 23-årig man knivhöggs till döds utanför Musikbaren i Karlskoga.

Den nu dömde 24-åringen anträffades kort efter händelsen på Centrumleden i Karlskoga, också han med knivskador, och greps misstänkt för mord. Ytterligare en man, 23 år gammal, greps misstänkt för inblandning i dådet.

I tingsrätten i Örebro friades männen för anklagelserna då rätten gjorde bedömningen att det inte gick att fastställa att det var någon av dem som utdelade det dödande hugget och att den DNA som hittades på mordvapnet inte var bevis nog.

Domen överklagades och under tisdagen kom så domen från Göta hovrätt – som gör en helt annan bedömning.

Den 24-årige mannen döms till 15 års fängelse för mord medan 23-åringen dömds till tre års fängelse för grovt vållande till annans död samt medhjälp till grov misshandel.

Hovrätten var enig i sitt beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.