Foto: SVT

Gymnasielärarna i Örebro stressade

Uppdaterad
Publicerad

Situationen för lärarna i Örebro är ohållbar, anser Lärarnas riksförbund.

Det är mycket stress och hög arbetsbelastning för gymnasielärarna i Örebro. Det anser Lärarnas riksförbund som menar att situationen för lärarna i kommunen är ohållbar. Det skriver Nerikes allehanda.

Bland annat har antalet undervisningstimmar ökat från 500 till upp till 600 timmar för en del lärare, utan att andra arbetsuppgifter minskade, enligt facket.

Skolstart 2013 Tvärsnytt

– Läget är väldigt allvarligt. Det bekymmersamma är att många erfarna lärare, stommen i skolan, söker sig bort, säger Anders Hallman, biträdande skyddsombud på Karolinska skolan.

Facket krävde i förra veckan ett möte med ledande skolpolitiker för att diskutera den dåliga arbetsmiljön.

Men Thomas Esbjörnsson (S) ordförande i programnämnd barn och utbildning, anser att frågan ska hanteras på tjänstemannanivå.

– Men självklart måste vi lyssna på facket. Säger de att lärarna fått det tuffare så är det så och vi har bestämt att träffas och diskutera saken, säger han till Nerikes Allehanda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolstart 2013 Tvärsnytt

Mer i ämnet