Foto: SVT

Här bråkar politikerna mest

Uppdaterad
Publicerad

När Dagens Samhälle har undersökt hur det står till med samarbetsklimatet bland landets kommunpolitiker visar det sig att det varierar stort.

Kommunpolitikerna har själva fått bedöma graden av partipolitisk konflikt i den egna kommunen på en skala från 0 till 100 (Ju närmare hundra desto mer konflikt).

Enligt den torde diskussionerna gå heta i Laxå som hamnar på en 13 plats av 290 när det gäller konflikter. Örebro är inte mycket bättre på plats 15. I Askersund verkar dock samarbetsklimatet vara lite lättare. Orten hamnar på plats 270.

I Västmanland råder ett lugnare klimat i kommunpolitiken. Mest bråk är det enligt listan i Sala som ligger på en sansad 79:e plats. Övriga kommuner ligger alltså ännu lägre och när man kommer till vänsterfästet Fagersta är det harmoni som gäller på plats 269.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.