Foto: SVT

Polisen misstänker: Relationsdrama bakom mord

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män har omkommit och en yngre kvinna skadats svårt vid ett skottdrama utanför Arboga i natt.

Det var under natten till måndagen som ett bråk uppstod i en fastighet utanför Arboga. Polisen fick larmet vid klockan 01.00.

– Vad det verkar så handlar det om ett svartsjukedrama, en relationshistoria. Det mesta tyder på det, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid polisen i Örebro, till SVT Tvärsnytt.

Morddrama Arboga-Köping

Kvinnan svårt skadad

Tre personer, två män och en kvinna, ska ha befunnit sig i fastigheten. När polisen kom till platsen fann de en 24-årig man skjuten till döds och en skottskadad 19-årig kvinna. Kvinnan vårdas nu på intensivvårdsavdelning på Universitetssjukhuset i Örebro. Enligt en kommuniké från sjukhuset har hon allvarliga, men inte livshotande skador. Senare hittades också en 23-årig man i en fastighet i Arboga.

Misstänks ha tagit sitt liv

Polisen misstänker att en av de avlidna männen är gärningsmannen. Han tros ha skjutit kvinnan och den andra mannen. Den misstänkta gärningsmannen ska sedan ha stannat kvar i fastigheten och tagit sitt liv. Den skadade mannen åkte till Arboga och dog senare av sina skador, enligt polisen.

Hur tog han sig till Arboga?

– Det är en av de saker vi undersöker närmare just nu. Jag kan inte säga något om det, säger Mats Nylén.

Polisen kommer inte att kalla till någon presskonferens under dagen.

– Som det ser ut så har vi ju ingen gärningsman vid liv, säger Mats Nylén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morddrama Arboga-Köping

Mer i ämnet