Olycka i närheten av avfarten till Marieberg. Foto: Peter Forslund

Rörig eftermiddag i trafiken – flera olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit kaos i trafiken under dagen. Flera kökrockar har ägt rum på E20 i närheten av Marieberg – inom loppet av bara några timmar. Framåt kvällen lugnade dock trafikkaoset ner sig.

Vid 11.50-tiden inkom ett larm om en kökrock på E20 i höjd med Marieberg med flera fordon inblandade. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen och enligt polisens vakthavande befäl fick en person föras med ambulans till USÖ med oklara skador. Två bilar fick bärgas från platsen.

Vid 13-tiden flöt trafiken på som vanligt igen. Men det blev en kortvarig lycka – 13.13 inkommer ett nytt larm till SOS Alarm om en kökrock på E20 vid Hjälmarberget, också där med flera fordon inblandade. Ingen skadades allvarligt.

Omkring klockan 14 var det dags igen. Ännu en olycka ägde rum på E18/E20 i södergående riktning, den här gången i höjd med Eon. En person som klagade på nacksmärtor fick föras med ambulans till sjukhus.

Enligt inre befäl på Nerikes brandkår har vägen varit avstängd till och från och trafiken har fått ledas om.

– Det blev aldrig några allvarliga skador men det var ganska kaotiskt på motorvägen under eftermiddagen, berättar vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Fler olyckor i området

Det är inte de enda trafikolyckorna i Tvärsnyttområdet idag. Imorse halkade en länsbuss av vägen på länsväg 527 men ingen person kom till skada.

Vid 13-tiden voltade en personbil på väg 792 i närheten av Kopparberg. Enligt SOS Alarm blockerade bilen vägen och läckte vätska men föraren kunde själv ta sig ur bilen.

En personbil körde in i en lastbil vid 14-tiden nära Ängelsberg och en personbil med två personer i körde in i ett räcke på E20 i närheten av Arboga. Skadeläget är ännu oklart.

På väg 592 i närheten av Zinkgruvan drabbades en personbil av blixthalkan, halkade av vägen och krockade med en elstolpe. Två personer fick lindriga skador i samband med den olyckan. Även den olyckan inträffade vid 14-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.