Foto: Anders Nord/SVT

Nu invigs nya brandstationen

Uppdaterad
Publicerad

Ett och ett halvt år och 70 miljoner senare är den nya brandstationen i Karlskoga äntligen klar att invigas.

Klockan elva på onsdagen åker den nästan åttiåriga stegbilen från Grönfeldtsudden till den nya brandstationen på Mykrisvägen där invigningen kommer att ske. Landshövding Rose-Marie Frebran, kommunstyrelsens ordförande Sven-Olof Axelsson och Bergslagens räddningstjänsts direktionsordförande Göran Ståhlberg kommer att förrätta invigningen och Bofors musikkår står för underhållningen.

– Det här har vi väntat på länge. Det känns underbart. Det är som dag och natt. Logistiken är enklare och arbetsmiljön är bättre, säger Lars Persson som är stationsansvarig.

En nödvändig upprustning

I mars 2013 togs det första spadtaget och nu 1,5 år senare till en kostnad av ca 70 miljoner är brandstationen klar. Den gamla byggnaden var sedan 40-talet och ordentligt sliten. Det har inte gått att köpa nya bilar eftersom portarna i den gamla byggnaden har varit för låga, säger Anders Nilsson som är chef för Bergslagens räddningstjänstförbund.

– Här är lokalerna anpassade till moderna fordon. Vi har fått in modern utrustning, slangtvätt och sådana saker. Vi har verkligen själva varit med och fått  jobbat fram det som är funktion och behov utifrån dom ritningar som vi haft och tittat på, säger förbundschef Anders Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.