Foto: TT/SVT

S: ”Inte aktuellt att stoppa alkoholservering vid matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen servering av alkohol på restauranger och pubar i Örebro i samband med högriskmatcher. Det är ett förslag som Socialdemokraterna i Örebro, enligt TV4, diskuterar. Nu tillbakavisas uppgifterna av partiet.

Dödsmisshandeln av en Djurgårdssupporter i Helsingborg i samband med den allsvenska premiären har väckt liv i debatten kring det fotbollsrelaterade våldet.

Enligt TV4 Örebro vill Socialdemokraterna i Örebro se ett stopp av alkoholservering på restauranger och pubar i Örebro i samband med högriskmatcher.

Allsvenskan 2014

– Det skulle i alla fall visa att samhället inte accepterar det som har hänt. Att man sätter ned foten och säger att nu får det vara nog. Så säger ju supportrarna själva, och vad kan då vi bidra med? Jo, med att sänka alkoholkonsumtionen, sa K-B Persson (S), ordförande i tillståndsutskottet, till TV4 Örebro.

Nu tillbakavisas dock uppgifterna av Socialdemokraterna. Partiet menar att man endast har undersökt möjligheterna kring vad man skulle kunna göra vid högriskmatcher.

– Jag och den övriga nämnden som har hand om alkoholärenden i kommunen har informerat oss om vad vi kan göra i händelse av att polisen vill samverka med kommunen runt högriskmatcher. Den informationen har vi tagit till protokollet i vårt utskott. Inga beslut är fattade över huvud taget, säger K-B Persson i ett pressmeddelande.

– Det är inte aktuellt att dra in några alkoholtillstånd i samband med fotbollsmatcher. Men jag vill veta vilka verktyg som finns i samband med besvärliga situationer. Inga sådana beslut skulle fattas utan en bred samverkan med polisen och krogarna, tillägger Persson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet