SD-politiker petad ur partiet

Uppdaterad
Publicerad

Den ifrågasatte sverigedemokraten Fredrik Molin i Karlskoga har uteslutits ur partiet.

Under måndagseftermiddagen meddelande partistyrelsen att Molin, som är oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Karlskoga, petats ur partiet.

– Man har tagit helhets grepp kring olika aspekter. Det handlar bland annat om hur han brukat den lokala hemsidan och hur han har uppträtt mot tjänstemän i kommunen, säger Martin Kinnunen (SD), presstalesman.

Två tomma stolar

Sverigedemokraterna har två mandat i Karlskoga. Nu står båda stolarna tomma.

– Vilka konsekvenser det här får på lokal nivå kan man inte ta hänsyn till eftersom partiets förtroende är överordnat allt annat, fortsätter han.

Den förre SD-politikern har exempelvis kallat det förra kommunalrådet för en ”jävla kärring” och publicerat en text som jämställer syriska flyktingar med kända nazister.

För en tid sedan drogs passerkortet till kommunhuset i Karlskoga in.

– Han är ett arbetsmiljöproblem, sa kommundirektör Stefan Larsson till Tvärsnytt.

”Det vi tyckte var riktigt”

När Tvärsnytt träffar Stefan Larsson, efter beskedet om Molins uteslutning ur Sverigedemokraterna, så säger han följande:

– Det här bekräftar bara våra åtgärder mot Fredrik Molin, att det vi tyckte var riktigt, säger Larsson.

– Han har inte längre möjlighet att sitta med i kommunstyrelsen eller i nämnderna. På kommunalrådets initiativ kommer vi att avvisa Molin om han trots det ändå dyker upp. Vill han sitta kvar som politisk vilde får han göra det i kommunfullmäktige, tillägger Larsson.

Tvärsnytt har utan framgång sökt Fredrik Molin för en kommentar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.