Foto: SVT

Demonstration för att rädda Storstenshöjden

Uppdaterad
Publicerad

Facebookgruppen Rädda Storstenshöjden demonstrerade på onsdagen på Stortorget. Bakom manifestationen ligger en ilska över kommunens hantering av försäljningen av backen.

Medlemmarna i Rädda Storstenshöjden samlades straxt innan lunch för att demonstrera utanför rådhuset på Stortorget i Örebro.

Gruppen menar att kommunen bör sälja backen till nuvarande arrendatorn Storstenshöjden AB och ”rädda skidåkning och näringslivsklimat för Örebros bästa”.

Försäljningen av Storstenshöjden

Slalomföreningen letar andra backar

Den långdragna processen med att sälja Storstenshöjden och bråket som har följt mellan kommunen och arrendatorn Storstenshöjden AB har också retat upp Örebro Slalomförening (ÖSF) som skriver på sin hemsida:

”Vår primära kritik gäller kommunens ansvar gällande att säkerställa Slalomföreningens tillträde till anläggningen efter en försäljning; man säljer inte Behrn Arena utan att säkerställa att ÖSK Fotboll och KIF Örebro kan fortsätta använda anläggningen. Vår bedömning, som är baserad på ett stort antal försök till förhandlingar och avtal, är att ÖSF inte ingår i den tilltänkta köparens planer för fortsatt verksamhet i Storstenshöjden.”

Nu ser sig slalomföreningen tvingade att kontakta andra anläggningar för att vara säkra på att ha backar att träna i. Kumla, Arboga, Grängesberg och Sunne har enligt ÖSF har samtliga anläggningar varit positiva till att klubben tränar där i vinter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av Storstenshöjden

Mer i ämnet