Foto: TT

Stora trafikproblem efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Halkan fortsätter att ställa till med stora problem i trafiken. Under torsdagsmorgonen har flera olyckor i Örebro län rapporterats in.

Redan under natten mot torsdag, vid klockan 02.00, körde en lastbil med släp i diket på riksväg 50 vid Nydalen i Askersunds kommun och orsakade totalstopp.

– En lastbil med släp kör av vägen och blir liggandes med dragbilen och en del av släpet i diket men resten blockerar körbanan, säger Lotta Lindblad, polisens vakthavande befäl i Örebro.

Lastbilschauffören har förts med ambulans till sjukhus med oklara skador.

Bärgning drar ut på tiden

Enligt polisen kommer olyckan att orsaka stora problem i trafiken eftersom ekipaget ska bärgas och det kan dra ut på tiden.

– Den kan behöva lastas av innan det går att bärga den så det kan ta lång tid, säger Lotta Lindblad, och råder bilister att välja en annan väg förbi olycksplatsen på riksväg 50 vid Nydalen.

Strax före klockan 09.00 var ett körfält öppet men det kommer vara fortsatt svårframkomligt under dagen.

– Vi har fortfarande patrull kvar på platsen, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Flera olyckor

Klockan 08.30 körde en personbil in i mitträcket på E20 mellan Marieberg och norra Kumlaavfarten. Efter olyckan ska bilen ha blivit stående på vägbanan och blockerade trafiken i södergående riktning, uppger polisen.

– Föraren klarade sig utan några skador och kördes hem av polisen. Bilen har bärgats, säger Johan Wallenius.

Under morgonen uppger polisen att det kommit in ytterligare larm om mindre avåkningar, troligtvis som ett resultat av det hala väglaget.

– Det kom in samtal om små dikeskörningar och bilar som glidit av vägen, Johan Wallenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.