Styckmordet i Askersund – nu börjar rättegången

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds rättegången vid Örebro tingsrätt mot den 25-åriga kvinnan som misstänks för det uppmärksammade styckmordet i Askersund. Motivet till dådet ska vara svartsjuka.

Det var den 18 juni som den mordmisstänkta kvinnan åkte till en lägenhet i Askersund. Enligt åtalet hade kvinnan förberett mordet och hon var utrustad med bland annat hammare, kniv och sömnmedicin. Kvinnan ska ha utdelat fler dödande knivhugg mot 22-åringen innan hon styckade kroppen och gömde delarna på olika platser i Hällabrottet.

Enligt åklagaren ska det röra sig om ett svartsjukedrama, där den misstänkta kvinnan haft ett förhållande med samma man som 22-åringen. I förundersökningen stöds detta bland annat av handskrivna brev till mannen som hittats på mordplatsen och i en bränntunna på kvinnans gård.

Styckmordet i Askersund

25-åringen misstänks nu för mord och brott mot griftefriden. Hon erkänner vållande till annans död, men nekar till mord.

– Hennes avsikt var att skada henne, men inte mörda henne. Det är hon själv som kontaktar polisen under kvällen och leder polisen till platserna där kroppen återfunnits, sa försvarsadvokaten Johan Eriksson till SVT Tvärsnytt i mitten av november.

Rättegången väntas pågå i fem dagar.

Rättegången inleds 09:00. SVT:s Anders Svensson direktrapporterar från rättssalen med start 08:45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Askersund

Mer i ämnet