Svenska kyrkan ger 150 000 till härbärge

Publicerad

Svenska kyrkan i Örebro ger 150 000 kronor till Projekt Vinternatt som öppnar ett härbärge för EU-migranter i Adolfsberg.

Vid ett extrainsatt sammanträde den 19 december beslutade kyrkorådets arbetsutskott att satsa 150 000 kronor på att stötta projektet, som ligger bakom Örebros första härbärge för EU-migranter. Summan är tänkt att säkra bemanningen på härbärget nattetid.

– Hemlösa EU-migranter är i en särskilt utsatt situation, ibland helt utan socialt skyddsnät. Med härbärget kan vi lindra den akuta nöden med mat och husrum under vinterns kallaste månader, skriver kyrkorådets ordförande Timmy Leijen i ett pressmeddelande.

Vinterhärbärget kommer hålla öppet på Adolfsbergsgården under vintermånaderna med möjlighet för omkring 12 personer att sova, äta och tvätta sig, enligt pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.