Telefonin är igång igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu går det att ringa till alla kommuner igen efter ett omfattande avbrott. Flera kommuner i området hade problem med telefonin under hela onsdagsförmiddagen.

Problemen började redan klockan åtta på onsdagsmorgonen och berörde flera kommuner i Tvärsnyttområdet. Växeln i Örebro, Lindesberg, Fagersta, Norberg, Sala och Västerås låg nere.

Kommunerna har samma leverantör och det var därför så många drabbades av avbrottet. Problemet ska ha legat i Danmark, enligt uppgifter till kommunens personal i Lindesberg.

Inga larmnummer påverkades

I Västerås drabbade telefonproblemen även räddningstjänstens växel. Men det var inget som påverkade deras räddningsarbete.

– Till alla våra fordon och larmnummer har vi andra leverantörer för att vi inte ska vara sårbara när något sådant här händer, säger Gunnar Henriksson inre befäl vid Mälardalens brandförbund.

Felet var avhjälpt efter klockan elva på förmiddagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.