Trångt när läsåret dra igång på Risbergska

Uppdaterad
Publicerad

Undervisningen på Risbergska skolan i Örebro har börjat. Omkring 1500 elever och 200 lärare samsas nu under ett tak efter att Karolinska skolan fått flytta in medan de egna lokalerna akutrenoveras.

Rektorerna Åke Johansson, Risbergska, och Annika Kronwall , Karolinska, är eniga om att det hittills gått över förväntan.

– Vi har fått ett fint välkomnande från Risbergska skolan. Det saknas luft i vissa salar och arbetsrum men det måste vi se över, säger Annika Kronwall.

”Förvånansvärt bra”

De elever som Tvärsnytt pratat med tycker de ser både för- och nackdelar med den tillfälliga flytten.

– Det har gått förvånansvärt bra men när vi har lunch är det jättejobbigt för det är jättelång kö, säger Samira Agusi som går årskurs ett på Karolinska. Men mina gamla klasskamrater går på Risbergska så jag får träffa dem. Det är en stor fördel.

– Alla tycker det är roligt med nya människor men de är rädda att det ska bli trångt i lokalerna. Men det har inte varit så farligt, säger Emma Aramesh, årskurs ett på Risbergska.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.