Foto: SVT

Hudacek: ”Vi spelar för våra fans”

Uppdaterad
Publicerad

Han är SHL-målvakten som gjort sig känd världen över tack vare sin Hudashow. På söndag vaktar han kassen när Örebro Hockey möter Växjö i slutspelet.

Den 26-årige målvakten Julius Hudacek värvades till Örebrolaget från det slovakiska landslaget i höstas.

– Jag gillar stan, arenan och publiken. Vi har varit framgångsrika det här året, så än så länge går det bra, säger han till SVT Tvärsnytt.

SHL

Seriens bästa målvakt

Den här säsongen har han stått i målet i 45 av lagets 55 matcher, och han är seriens bästa målvakt med en räddningsprocent på nästan 93 procent.

– Vill man gå långt ska man ha ett bra målvaktsspel och det hoppas jag att Julius kan hjälpa oss med, säger Kent Johansson, huvudtränare för Örebro Hockey.

– Julius är en viktig del i vårt lag så det är tryggt att ha honom bakom oss, säger forwarden Derek Ryan.

Från dans och motor

Och blir det vinst för Örebro så bjuder Julius gärna på sin Hudashow som kan innehålla allt från dans på isen till motorcykelåkning.

– Vi spelar för att det är kul och för våra fans. Det här är en del av hockeyn, och så länge som publiken gillar det kommer jag att fortsätta, säger Julius Hudacek. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet