19-åring försökte köra över polis

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en poliskontroll försökte en 19-årig man köra över polisen i Uppsala. Men händelsen slutade inte där. Efter en biljakt och en simtur kunde 19-åringen gripas.

En väktare regerar på en förares körsätt. Denne larmar polisen som möter den aktuella bilen i höjd med Biltema i Uppsala.

I en korsning stannar patrullen bredvid bilen och en av poliserna kliver först ut för att stoppa färden. Föraren ser polisen och smiter från platsen. I samband med detta utsätts båda poliserna för fara, eftersom föraren försöker köra på dem.

Försökte simma ifrån polisen

Efter detta blir det ett kortare förföljande som slutar nere vid Fyris-ån. I bilen sitter fyra personer. När det blir stopp på bilen försöker föraren undkomma genom att springa från platsen och sedan simma över ån.

Den 19-åriga mannen grips på andra sidan ån. Förutom försök till grov misshandel mot poliserna är den 19-åriga mannen misstänkt för grova trafikibrott. Mannens bil togs i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.