Idrotts- och fritidsnämndens ordförande Rickard Malmström (MP) presenterar förslaget. Foto: SVT

Nya Studenternas blir av

Uppdaterad
Publicerad

Nya Studenternas, friidrottsbanorna på Gränby sportfält och upprustningen av Österängens idrottsplats verkar bli av. Planerna klubbades av en enig kommunstyrelse under onsdagen.

För majoriteten med miljöpartisten Rickard Malmström i täten är beslutet en lättnad. Frågan har dribblats länge och så sent som i september presenterades det förslag som nu alltså fått grönt ljus.

LÄS MER: Så blir nya Studenternas

– Det känns ju fantastiskt! Det är ett så pass attraktivt förslag att vi fått en enig kommunstyrelse bakom det här. Det viktiga är att det inte blir en långbänk, vi måste få spaden i jorden, säger Rickard Malmström, efter mötet.

Byggstart 2017

Nya Studenternas IP kommer att stå klar 2020 med byggstart 2017. Arenan kommer att rymma runt 10 000 åskadre och kosta runt 560 miljoner kronor att färdigställa.

Men först ut i projektet är att flytta friidrottens verksamhet på Studenternas till Gränby sportfält. Det ska vara klart redan 2017. I förslaget finns också en upprustning av Österängens IP som också är tänkt att bli matcharena för Uppsala 86:ers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.