Polisen ersätter Uppsalabos trasiga whiskyflaska – med 249 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En Uppsalabo får 249 kronor i ersättning för en spilld whiskyflaska. ”Jag råkade stöta till den”, skriver polismannen.

Det var i samband med ett polisingripande i mitten på november som en polisman av misstag råkade stöta till mannens whiskyflaska så att den gick i kras. 

”Jag plockade ur flaskan ur XX:s ryggsäck och ställde den på marken. Sedan råkade jag stöta till flaskan så att den ramlade ned och gick sönder”, skriver polismannen i en skrivelse.

Mannen uppskattade värdet av flaskan till 300 kronor. Men efter en snabbkoll på Systembolaget har Polismyndigheten nu beviljat mannen en ersättning på 249 kronor – värdet av en 70 centiliters whiskyflaska av märket Johnnie Walker.

Så säger lagen

Enligt 3 kap 2 § skadeståndslagen (1972:207) skall staten ersätta personskada, sakskada eller ren förmögenhetsskada som vållas genom fel eller försummelse vid myndighetsutövning i verksamhet för vars fullgörande staten svarar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.